- 600 g twarogu półtłustego
- 100 g mielonych orzechów włoskich
- 180 g jogurtu naturalnego
- 50 g kakao
- 3 jajka
- 1 op. budyniu czekoladowego
- erytrytol (lub inny zamiennik cukru)
Twaróg miksujemy z jogurtem i jajkami. W drugiej misce mieszamy suche składniki - orzechy, kakao i budyń w proszku. Suche składniki dodajemy do mokrych i miksujemy do połączenia się składników (ale nie za długo, żeby nie napowietrzać masy). Słodzimy do smaku. Pieczemy ok. 45-60 minut w 180 stopniach.
Wygląda apetycznie! ;-)
OdpowiedzUsuńSernik to ja też bardzo chętnie w każdej formie spróbuje. Ten wygląda rzeczywiście bardzo smakowicie. Co prawda orzechy wolę jeść w swobodnej formie że tak powiem, ale do sernika też jak najbardziej pasują
OdpowiedzUsuńMam słabość do sernika, a ten wygląda naprawdę obłędnie!
OdpowiedzUsuńNa tym blogu zauważyłem bardzo dużo ciekawych artykułów. Na ten blog na pewno będę wracał.
OdpowiedzUsuńPrzeczytałem dużo artykułów na tym blogu. Dużo z nich się dowiedziałem.
OdpowiedzUsuńO zdrowie powinno się dbać. Tak mówię każdej osobie.
OdpowiedzUsuńJaka średnica tortownicy?
OdpowiedzUsuń