Proporcje na jeden "placek" (można dowolnie zwiększać ilość składników)
- białko jaja roz. L
- 15 g mąki (u mnie jaglana)
- sól i pieprz
- szczypta proszku do pieczenia
- dowolne przyprawy (u mnie mieszanka suszonych pomidorów, czosnku i bazylii)
Do miski wbijamy białko, dodajemy mąkę, sól i proszek do pieczenia. Miksujemy na wysokich obrotach do uzyskania puszystej masy. Dodajemy pieprz oraz pozostałe przyprawy i dokładnie mieszamy. Przelewamy masę do natłuszczonej foremki i pieczemy ok. 15-20 minut w 220 stopniach, aż ciasto urośnie i lekko się zarumieni.
*przepis (z moimi małymi modyfikacjami) pochodzi ze strony mojego trenera
Smacznie ;-)
OdpowiedzUsuńZrobiłam, wyszło super :)
OdpowiedzUsuńCieszę się i zachęcam do próbowania kolejnych przepisów ;)
Usuń