Lubię serniki - takie z twarogu i nie tylko (
klik!). Lubię też masło orzechowe. A gdyby tak połączyć jedno z drugim? I móc zjeść wielki kawałek na kolację, bo ma takie dobre makro*?
* kawałek odpowiadający 1/4 tortownicy to 284 kcal (B25 T18 W4)
- 400 g twarogu (u mnie chudy)
- 100 g masła orzechowego
- 60 g mleka kokosowego (gęstego)
- 1 jajko
- erytrytol
Twaróg mielimy, dodajemy resztę składników i miksujemy do połączenia się składników (nie za długo, żeby nie napowietrzać zbytnio masy). Dosładzamy do smaku. Pieczemy ok. 50-60 minut w 180 stopniach. Studzimy w uchylonym piekarniku.
Najlepiej smakuje po nocy spędzonej w lodówce.
Świetny pomysł! :-)
OdpowiedzUsuńŚwietny pomysł i przepis!
OdpowiedzUsuń