- 60 g płatków owsianych
- 50 g kakao
- 40 g odżywki białkowej
- 20 g oleju kokosowego
- jajko
- 200 ml napoju kokosowego (lub zwykłego mleka)
- erytrytol
- szczypta soli
Płatki owsiane mielimy na mąkę i mieszamy w misce z pozostałymi suchymi składnikami (kakao, odżywka, sól). W drugiej misce roztrzepujemy jajko z płynnym olejem kokosowym i połową napoju kokosowego. Dodajemy mokre składniki do suchych, dolewamy resztę płynu i mieszamy do połączenia się składników. Przelewamy masę do natłuszczonej foremki i pieczemy w 180 stopniach przez ok. 25 minut.
* najlepiej smakuje po nocy spędzonej w lodówce
** przepis pochodzi stąd
Świetny pomysł! :-)
OdpowiedzUsuńSpróbowała... chyba mi nie wyszło, zbyt "galaretowate" :P ale w smaku ok, może nast razem konsystencja też ok wyjdzie :D
OdpowiedzUsuńNie wiem co mogło pójść nie tak... Może za krótko pieczone? Mi zawsze wychodzi "zbite" i klejące się do zębów :)
Usuń