- 2 jajka
- 50 ml mleka (zwykłego lub roślinnego)
- 20 g mąki kokosowej
- erytrytol
Jajka ubijamy (w całości) z erytrtyolem. Dodajemy mleko, mąkę i miksujemy wszystko razem. Zostawiamy na kilka minut, aż ciasto zacznie gęstnieć. Smażymy z obu stron na patelni pod przykryciem.
* "polewa" to u mnie białko czekoladowe rozmieszane w małej ilości wody ;)
* "polewa" to u mnie białko czekoladowe rozmieszane w małej ilości wody ;)
Świetny pomysł! :)
OdpowiedzUsuńWygląda bardzo apetycznie, a co najważniejsze - jest szybki i łatwy w przygotowaniu.
OdpowiedzUsuńz mąki kokosowej omlet? w życiu bym nie pomyślała ;p
OdpowiedzUsuńA jednak!
UsuńPod tagiem "mąka kokosowa" znajdziesz jeszcze inne sposoby na jej wykorzystanie :)