- 100 g daktyli
- 25 g kakao
- 25 g mielonych migdałów
- 20 g wiórek kokosowych
Daktyle zalewamy wrzącą wodą i zostawiamy na ok. 15 min. Następnie odlewamy je i blendujemy dokładnie na gładką masę. Dodajemy pozostałe składniki i dokładnie mieszamy. Rękoma formujemy dowolny kształt. Wstawiamy do lodówki na ok. godzinę.
* z podanej porcji wyszły mi 4 batoniki (jeden nie dotrwał do zdjęć :))
Wygląda apetycznie! ;-)
OdpowiedzUsuńRobię, robię, jutro zobaczysz efekty 😁😊😀
OdpowiedzUsuńNawet udało mi się posmakować! :)
UsuńW czasie aktywności fizycznej także się sprawdzają, robię je przed dłuższą jazdą na rowerze :-)
OdpowiedzUsuńSmacznego :)
UsuńDziękuję i pozdrawiam ;)
Usuń