- 500 g filetu z kurczaka
- 200 g pieczarek
- cebula
- sól, pieprz, słodka wędzona papryka (koniecznie!)
Pieczarki obieramy i mielimy w blenderze. Podsmażamy na patelni razem z drobno pokrojoną cebulą, do momentu odparowania całej wody. Zostawiamy do ostudzenia. W tym czasie mielimy mięso razem z przyprawami. Dodajcie więcej soli, bo pieczarki lubią ją "wyciągać" i nie żałujcie wędzonej papryki - naprawdę "robi" całą robotę! :) Przestudzone pieczarki dodajemy do mięsa i jeszcze raz dokładnie mielimy całość. Kotlety smażymy pod przykryciem z dwóch stron na lekko natłuszczonej patelni.
* Ziemniaki dobrze umyłam, przecięłam na pół, spryskałam Oli-Oli, doprawiłam i piekłam ok. 30 min. w 180 stopniach z termoobiegiem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz