- 30 odżywki białkowej (najlepiej czekoladowej)
- 20 g mąki owsianej/orkiszowej
- 5 g kakao
- 40 g proteinowego jogurtu naturalnego
- 30 g dowolnego mleka (u mnie krowie 1.5%)
- erytrytol do smaku
Suche składniki mieszamy dokładnie w misce. Dodajemy jogurt i mleko. Mieszamy do uzyskania gładkiej, jednolitej konsystencji. Przelewamy masę do natłuszczonej kokilki (lub kubka/miseczki odpornej na wysoką temperaturę) i pieczemy w mikrofalówce przez ok. 1,5-2 minuty*.
* po 90 sekundach ciasto było jeszcze lekko płynne na środku, po 110 sekundach było już całkiem upieczone. Wszystko zależy od mocy mikrofalówki :)
Po raz pierwszy odwiedziłem te forum i muszę stwierdzić że jest bardzo ciekawie.Od dziś będę częściej tu zaglądał.
OdpowiedzUsuń