Jedną z pierwszych notek na blogu były proteinowe gofry, które chociaż smaczne, były dosyć suche i zapychające. Potem pojawiły się wytrawne gofry z cukinii - lepsze, ale nie na słodko. Nowy przepis to takie 2 w 1 - słodkie i "mokre" w środku :)
B: 32,6 g, T: 8,9 g, W: 30,2 g (2 gofry)
- 50 g banana
- 30 ml mleka (dowolnego, u mnie krowie 1,5%)
- 30 g odżywki białkowej czekoladowej
- 20 g mąki orkiszowej/owsianej
- jajko
Do blendera wrzucamy pokrojonego banana, dodajemy mleko i jajko i blendujemy do powstania jednolitej masy. Dodajemy suche składniki (odżywkę i mąkę) i blendujemy jeszcze kilka sekund. Wylewamy masę na rozgrzaną gofrownicę i pieczemy kilka minut (w zależności od mocy urządzenia).
* moja polewa to masło orzechowe wymieszane z odrobiną wody i odżywki białkowej
Wygląda apetycznie!
OdpowiedzUsuńZapraszam na swojego bloga! ;-)
Takie gofry wyglądają bardzo pysznie według mnie.Jakbym miał czas to na pewno bym je zrobił.
OdpowiedzUsuńWyglądają smakowicie
OdpowiedzUsuń