- mleko kokosowe (polecam Real Thai lub Aroy-D)
- filet z kurczaka
- czerwona pasta curry (używam tej)
- czerwona papryka
- sól, papryka wędzona
Kurczaka pokroić w kostkę, posolić i posypać wędzoną papryką. Paprykę pokroić w paski/kratkę. Wszystko razem podsmażyć na patelni. Do garnka wlać mleko mleko kokosowe i dodać pastę curry do smaku (ostatnio przekonałam się, że całe opakowanie to dużo za dużo - spokojnie wystarczy połowa :)) Zagotować. Dodać mięso z papryką i dusić całość pod przykryciem ok. 15-20 minut.
Przepysznie wygląda ;-)
OdpowiedzUsuńI jeszcze lepiej smakuje ;)
UsuńSmacznie wygląda! :-)
OdpowiedzUsuńHey, gdzie kupujesz pastę carry?
OdpowiedzUsuńHej, w każdym większym markecie, gdzie mają dział z orientalną żywnością. Zazwyczaj kupuję w Carrefourze albo Piotrze i Pawle. Widziałam też w Tesco, Auchan i różnych sieciach delikatesów.
Usuń