poniedziałek, 15 stycznia 2018

Omlet kokosowy (posiłek BT)

Proste, szybkie i słodkie śniadanie - dobre prosto z patelni i na zimno z pudełka w pracy ;)

  • 2 jajka
  • 50 ml mleka (zwykłego lub roślinnego)
  • 20 g mąki kokosowej
  • erytrytol


Jajka ubijamy (w całości) z erytrtyolem. Dodajemy mleko, mąkę i miksujemy wszystko razem. Zostawiamy na kilka minut, aż ciasto zacznie gęstnieć. Smażymy z obu stron na patelni pod przykryciem.

* "polewa" to u mnie białko czekoladowe rozmieszane w małej ilości wody ;)

4 komentarze:

  1. Wygląda bardzo apetycznie, a co najważniejsze - jest szybki i łatwy w przygotowaniu.

    OdpowiedzUsuń
  2. z mąki kokosowej omlet? w życiu bym nie pomyślała ;p

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. A jednak!

      Pod tagiem "mąka kokosowa" znajdziesz jeszcze inne sposoby na jej wykorzystanie :)

      Usuń