B: 30,2 T: 22 W: 6.5 (kawałek 1 z 8)
- 1 kg twarogu mielonego z wiaderka
- 150 g masła orzechowego (gładkiego)
- 100 g śmietanki 30%
- 100 g odżywki białkowej o smaku karmelu (ew. białej czekolady)
- 30 g żelatyny
- szczypta soli (koniecznie!)
- erytrytol (według potrzeby - do smaku)
Żelatynę rozpuszczamy w połowie szklanki gorącej (nie wrzącej!) wody. Pozostałe składniki dokładnie miksujemy, aż masa się napowietrzy i zwiększy swoją objętość. Cienką strużką dolewamy ciepłą żelatynę, nie przerywając miksowania. Masę przelewamy do tortownicy i wkładamy na kilka godzin (a najlepiej całą noc) do lodówki.
Zawsze bałam sie serników, tyle razy już wyrzucałam zakalce do kosza, ale ten wydaje się prosty w przygotowaniu - przekonuje mnie to że jest bez pieczenia :)
OdpowiedzUsuńWygląda apetycznie! :-)
OdpowiedzUsuńZapraszam na mojego bloga! :-)
Ojej, wygląda obłędnie!
OdpowiedzUsuńOj coś czuję, że dzieciaki będą za tym szaleć!
OdpowiedzUsuń