sobota, 22 września 2018

Sernik fit Snickers (na zimno)

Trochę to trwało, ale oto jest - sernik Snickers! Idealny na białkowo-tłuszczowe śniadanie, na drugie śniadanie, na deser po obiedzie.W zasadzie każda pora jest dobra na dobry sernik ;)


B: 30,2 T: 22 W: 6.5 (kawałek 1 z 8)

  • 1 kg twarogu mielonego z wiaderka
  • 150 g masła orzechowego (gładkiego)
  • 100 g śmietanki 30%
  • 100 g odżywki białkowej o smaku karmelu (ew. białej czekolady)
  • 30 g żelatyny
  • szczypta soli (koniecznie!)
  • erytrytol (według potrzeby - do smaku)


Żelatynę rozpuszczamy w połowie szklanki gorącej (nie wrzącej!) wody. Pozostałe składniki dokładnie miksujemy, aż masa się napowietrzy i zwiększy swoją objętość. Cienką strużką dolewamy ciepłą żelatynę, nie przerywając miksowania. Masę przelewamy do tortownicy i wkładamy na kilka godzin (a najlepiej całą noc) do lodówki.

4 komentarze:

  1. Zawsze bałam sie serników, tyle razy już wyrzucałam zakalce do kosza, ale ten wydaje się prosty w przygotowaniu - przekonuje mnie to że jest bez pieczenia :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Wygląda apetycznie! :-)

    Zapraszam na mojego bloga! :-)

    OdpowiedzUsuń
  3. Oj coś czuję, że dzieciaki będą za tym szaleć!

    OdpowiedzUsuń