niedziela, 17 kwietnia 2016

Placki bananowo-kokosowe

Uwielbiam wszystkie placki, naleśniki, racuchy i nigdy nie znudzi mi się ich jedzenie - szczególnie na śniadanie. Wersja z bananem idealnie sprawdzi się również jako posiłek potreningowy. Szybko się robi, łatwo przechowuje i rewelacyjnie smakuje (nawet na zimno)!



  • 35 g płatków owsianych górskich
  • 10 g wiórek kokosowych
  • jajko
  • banan

Płatki wsypujemy do kubka i zalewamy wrzącą wodą. Odstawiamy na kilka minut, aby napęczniały. Banana kroimy na mniejsze kawałki, wrzucamy do blendera, dodajemy jajko i całość dokładnie miksujemy. Dodajemy płatki (jeśli nie wchłonęły całej wody należy ją odlać) i miksujemy wszystko razem kilka sekund - tylko do połączenia się składników. Smażymy z dwóch stron na dobrze rozgrzanej patelni.

1 komentarz: