poniedziałek, 20 czerwca 2016

Brownie z owocami

Jeszcze bardziej "gliniasta" i jeszcze smaczniejsza wersja brownie z kalafiora. Tym razem z truskawkami (maliny lub jagody też będą pasować) i dużą ilością wiórek kokosowych. Robi się je błyskawicznie i nawet nie trzeba brudzić miksera do ubicia białek :)

  • 200 g drobno startego/zblendowanego SUROWEGO kalafiora
  • 2 białka
  • 60 g wiórek kokosowych
  • 30 g odżywko białkowej
  • 30 g mąki (u mnie jaglana)
  • 10 g kakao
  • słodzik
  • ok. 50 ml mleka roślinnego (ew. wody)

Wszystkie składniki dokładnie mieszamy, dolewając na końcu mleko tak, aby lekko "rozluźnić" ciasto (ale nie powinno być lejące). Pieczemy w 200 stopniach z termoobiegiem przez ok. 45 minut. Najlepiej smakuje po nocy spędzonej w lodówce.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz