wtorek, 10 maja 2016

Drobiowy gulasz z pieczarkami i papryką

Szybki, pożywny obiad, który można przygotować od razu na kilka dni, bo jak wiadomo - gulasz z każdym podgrzaniem smakuje lepiej :)


  • filet z kurczaka
  • pieczarki
  • papryka czerwona
  • sól, pieprz, słodka papryka (najlepiej wędzona)
  • opcjonalnie: bulion lub krojone pomidory z puszki

Kurczaka kroimy w kostkę oprószamy przyprawami i wrzucamy na patelnię. Gdy mięso lekko się podsmaży, dodajemy pokrojone warzywa i dusimy całość pod przykryciem ok. 15-20 min. W miarę potrzeby podlewamy gulasz wodą lub bulionem. Jeśli lubicie gdy wszystko pływa na talerzu, możecie dorzucić jeszcze pomidory z puszki, żeby sosu było więcej :)

Podajemy z dowolną kaszą - polecam pęczak.

1 komentarz: