środa, 15 listopada 2017

Ciastka "Pieguski" z masłem orzechowym

Jeśli znudziły się Wam klasyczne źródła tłuszczy, a przy okazji lubicie zjeść sobie coś na "deser" po posiłku, to ciastka z masła orzechowego sprawdzą się idealnie!


  • 2 jajka
  • 90 g masła orzechowego
  • 30 g mąki kokosowej
  • szczypta sody
  • szczypta soli
  • erytrytol
  • dowolne dodatki (u mnie posiekana gorzka czekolada 90%)


Jajka mieszamy z masłem orzechowym, erytrytolem i sodą. Dodajemy mąkę kokosową, szczyptę soli, wybrane dodatki i dokładnie mieszamy wszystko łyżką. Z masy szybko formujemy kulki, układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i spłaszczamy dłonią. Pieczemy w 180 stopniach przez ok. 10-12 minut (do lekkiego zezłocenia).

1 komentarz: