sobota, 25 listopada 2017

FIT sernik z masłem orzechowym (posiłek BT)

Lubię serniki - takie z twarogu i nie tylko (klik!). Lubię też masło orzechowe. A gdyby tak połączyć jedno z drugim? I móc zjeść wielki kawałek na kolację, bo ma takie dobre makro*?



* kawałek odpowiadający 1/4 tortownicy to 284 kcal (B25 T18 W4)

  • 400 g twarogu (u mnie chudy)
  • 100 g masła orzechowego
  • 60 g mleka kokosowego (gęstego)
  • 1 jajko
  • erytrytol


Twaróg mielimy, dodajemy resztę składników i miksujemy do połączenia się składników (nie za długo, żeby nie napowietrzać zbytnio masy). Dosładzamy do smaku. Pieczemy ok. 50-60 minut w 180 stopniach. Studzimy w uchylonym piekarniku.

Najlepiej smakuje po nocy spędzonej w lodówce.


2 komentarze: