wtorek, 15 marca 2016

Chili Con Carne




  • 500 g mielonego mięsa (najlepiej chudej wołowiny, u mnie filet z kurczaka)
  • puszka krojonych pomidorów / passata pomidorowa
  • pół puszki czerwonej fasoli
  • pół puszki kukurydzy
  • cebula
  • 1-2 ząbki czosnku
  • przyprawa Chilli Con Carne (najlepsza Kotanyi)
  • sól

Na patelni podsmażamy drobno posiekaną cebulę. Dodajemy mięso, wyciśnięty przez praskę czosnek, doprawiamy solą i smażymy, aż mięso się lekko zarumieni. Całość przekładamy do garnka, dodajemy pomidory z puszki/passatę, przyprawę (ok. połowę opakowania) i w razie potrzeby dodajemy odrobinę wody (tylko nie zróbcie z tego zupy ;)) Gotujemy pod przykryciem na małej mocy kuchenki ok. 20 minut. Następnie dodajemy odsączoną i przepłukaną kukurydzę i fasolę. Gotujemy jeszcze 10 minut. Podajemy z ryżem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz