poniedziałek, 7 marca 2016

Najlepsza sałatka makaronowa




  • makaron razowy (im drobniejszy tym lepiej - u mnie pokrojone penne)
  • filet z kurczaka
  • pieczarki
  • ogórki konserwowe (najlepiej z chilli)
  • orzechy włoskie
  • świeży koperek

Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Na suchej patelni prażymy grubo posiekane orzechy. Odkładamy je na bok. Spryskujemy patelnię olejem i smażymy na niej drobno pokrojonego kurczaka, doprawionego solą i pieprzem. Przekładamy mięso do miski. Na tej samej patelni smażymy pieczarki posiekane w drobną kostkę (używam w tym celu "kratki" do jajek). Dodajemy je do miski z mięsem, razem z pokrojonym ogórkiem i dużą ilością posiekanego koperku. Całość dokładnie mieszamy i posypujemy uprażonymi orzechami.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz